Video ArTest
Video o performansu ArTest koji se održao na osmom West Herzegowina Fest-u
na kome su sudjelovali umjetnici sa Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu


Da ne bi bio samo loš nastavak onoga što je upriličeno na WHF No.7., u dogovoru s organizatorima odlučili smo sami sebi izmaći ljestve pod nogama i opredijelili se za spontano stvaranje bez ''predumišljaja'' na licu mjesta. Naoružana svim potrebnim sredstvima, ekipa od sedam mladih umjetnika koje uz ostalo veže i školovanje na Akademiji likovnih umjetosti u Široki Brijeg, pokušat će svojim kreativnim djelovanjem dodati još poneku boju u bogatom festivalskom spektru tako da on dodatno dobije na težini i postane još jedinstveniji.

Svi oni koji vole i cijene umjetnost u bilo kojem njenom pojavnom obliku, bit će u prilici da se na licu mjesta osvjedoče koliko je zahtjevan stvaralački proces, a pogotovu kad je spontan i izložen pogledima kritike od začetka do kraja. Međutim, ono na što se računalo jest i činjenica da bi sama atmosfera koja je iz godine u godinu sve bolja, mogla pridonijeti inspiraciji umjetnika te uz neizostavnu interakciju s publikom, biti od velikog značaja za uspješnost projekta. Stoga molimo sve cijenjene posjetitelje i ljubitelje ove trodnevne manifestacije da svojim razumijevanjem i suzdržanosti od bilo kakvog pokušaja ekscesa prema djelima ili njihovim kreatorima, pridonesu stvarateljstvu koje nas na kraju krajeva sve okuplja, tako da s neskrivenim zadovoljstvom stavimo zajednički potpis na ideju ''arTesta'' kako bi ona u potpunosti zaživjela i u budućnosti. HVALA!

(Svetislav Cvetković)

Imena umjetnika koji će sudjelovati u ''arTestu'' Kristina Krstičević – Metković Boris Pejić – Tuzla Zoran Šimunović – Vinkovci Petar Mikulić – Široki Brijeg Tomislav Zovko – Široki Brijeg Andrijana Mlinarević-Cvetković – Grude Svetislav Cvetković - Livno

10.05.2011.
 


 
Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production