Filmski žiri WHF No.10.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Đelo Hadžiselimović (Zagreb / Hrvatska)
Đelo Hadžiselimović, rođen 1950. godine u Zagrebu, urednik na Hrvatskoj Radio Televiziji. 1974. godine diplomirao komparativnu književnost i engleski jezik na FF-u u Zagrebu i počeo raditi kao vanjski suradnik na HRT-u. Postao je jedan od najjačih brandova hrvatske televizije, a sintagma "Odabrao Đelo Hadžiselimović", kojom se godinama odjavljuju odlični dokumentarni serijali, pretvorila se u najkorišteniji slogan: Kazalište slijepih tako je nazvalo svoju predstavu, splitska grupa "ST!llness" snimila je CD pod nazivom "Sve što znam o životu je... odabrao Đelo Hadžiselimović", dizajnirana je majica, a kruži i vic o njemu i Jamesu Bondu.
Krešimir Mikić (Osijek / Hrvatska)
Krešimir Mikić, rođen u Osijeku 17. travnja 1974. hrvatski je kazališni, televizijski i filmski glumac. Snimio je tridesetak filmova, nastupa u kazalištu, a često ga se može vidjeti i u reklamama na Hrvatskoj televiziji. Jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca u povijesti sa čak četiri prestižne nagrade Hrvatskog glumišta, nagrade Veljko Maričić na Međunarodnom festivalu malih scena, nagrade Marul na Marulićevim danima, dvije nagrade za najboljeg glumca na Festivalu glumca i Zlatne Arene za glavnu mušku ulogu na Pula Film Festivalu.
Jadranka Đokić (Pula / Hrvatska)
Jadranka Đokić rođena u Puli, 14. siječnja 1981. hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica. Jedna je od rijetkih glumica koja uspješno balansira između kazališta, filma i televizije. Tako je televizijskoj publici najpoznatija po ulozi medicinske sestre Helge iz serije "Naša mala klinika", koju je igrala tri godine. 2007. dobiva nagradu "Ekran" Večernjeg lista za najbolju žensku ulogu u humorističnoj seriji. Za svoj kazališni rad dobila je brojne nagrade kao što su Nagrada hrvatskog glumišta, Zlatni smijeh, nagrada Veljko Marčić i mnoge druge. Prvu glavu filmsku ulogu odigrala je u filmu Zrinka Ogreste " Iza stakla" 2008. godine za koju je i nagrađena Zlatnom Arenom Pulskog filmskog festivala.
Zvonimir Jurić (Osijek / Hrvatska)
Zvonimir Jurić rođen je 1971. godine u Osijeku. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1998. Scenarist I redatelj je nekoliko dokumentarrnih filmova te dva dugometražna filma kao i priče iz dva filmska omnibusa. Također je kao redatelj radio I na nekoliko televizijskih serija. Živi i radi u Zagrebu.


19.07.2012.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production