Glazbeni žiri WHF No.10.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Damir Urban (Rijeka / Hrvatska)
Damir Urban, rođen u Rijeci, 19. rujna 1968. pjevač, tekstopisac i gitarist. Svoj prvi javni nastup imao je na riječkoj rock sceni kao šesnaestogodišnjak sa sastavom "La bellona" koju je osnovao 1984. godine. U sastavu je svirao bas gitaru te pisao tekstove i glazbu. Tijekom 1986. godine nastaje sastav Laufer u kojoj je autor tekstova, suautor glazbe i vodeći vokal. Prvi album Laufera "The best of...", s hitovima "Budi moja voda", "Svijet za nas", "Lopov Jack" i drugi, izlazi 1993. godine u izdanju slovenske diskografske kuće "Corona records". U sljedeće dvije godine izlaze dva albuma, "Pustinje" (1994.) i "EP" (1995.) u izdanju kuće "Croatia Records". Zbog autorskih nesuglasica grupa Laufer ubrzo prestaje s radom. Godine 1996. izdaje prvi samostalni album, "Otrovna kiša" u izdanju Izabela Recordsa koji je snimio uz pomoć prijatelja okupljenih pod imenom "4". Album, na kojem se nalaze hitovi "Astronaut", "Nebo" i "Robot". Dvije godine kasnije, u izdanju Croatia Recordsa, izlazi drugi album, "Žena dijete" koji je od strane glazbenih kritičara proglašen jednim od deset najboljih albuma desetljeća. U listopadu i studenom 2004. godine u studiju G.I.S. u Rijeci snima svoj treći album, "Retro", kojeg izdaje diskografska kužća "Croatia Records". U snimanju su mu i ovaj put pomogli prijatelji pod imenom "4": Marko Bradaschia (bubnjevi), Sandi Bratonja (bas), Saša Markovski (klavijature) i Tonći Radić (gitara).
Danilo Šerbedžija (Zagreb / Hrvatska)
Danilo Šerbedžija rođen je 1971. u Zagrebu. Diplomirao je filozofiju i grčki jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a poslijediplomski studij završio je na Filmskoj školi Sveučilišta Ohio u klasi Rajka Grlića. Godine 2002. osvojio je nagradu za najbolji kratki dokumentarni film na 29. festivalu filma i videa u Ateni za film "Berto iz Jakovci". Godine 2003. dobiva nagradu Oktavijan za najbolji kratki igrani film, “Mušule u vinu”, na 12. Danima hrvatskog filma. “Sedamdeset i dva dana” njegov je prvi dugometražni igrani film. Zajedno sa glumcima Ivanom Roščić, Goranom Bogdanom i Jadranom Puharićem svoju ljubav prema glazbi i umjetnosti iskazuje kroz alternativni rock band LUNI MEGUMI.
Ivan Galić Ivećko (Široki Brijeg / BiH)
Ivan Galić Ivećko rođen je u Širokom Brijegu 1976. godine. Utemeljitelj Hrvatske glazbene unije u Širokom Brijegu, te voditelj "male škole gitare" preko deset godina kroz koju je prošlo tisuće mladih iz cijele Hercegovine. Vrsni gitarist i poznavatelj svih vrsta glazbenih izričaja. Začetnik, osnivač, pokretač, organizator i glazbeni urednik West Herzegowina Fest-a.


19.07.2012.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production