Žiri za Kratku priču WHF No.10.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Dragan Marijanović (Mostar / BiH)
Dragan Marijanović rođen u Metkoviću 1958.godine, novinar je i književnik. Tijekom duge novinarske karijere radio je za Večernji list zagreb, Slobodnu Dalmaciju Split i za druge dnevne i tjedne novine, posebice tjednike i književnu periodiku. Prvi mu roman (Lijanov san, 1999. godine) doživio je devet izdanja i ukupnu nakladu od 90 000 primjeraka, a za njega je nagrađen i Kočićevim perom. Uz taj roman objavio je i monografiju Matice hrvatske Mostar ‘’ Široka su Matičina jedra’’, zbirku žurnalističke proze ‘’ Ja uvik iđen dalje’’ 2004. godine, a dvije godine poslije objavio je knjigu putopisa ‘’Bosna kakvu manje znam – Tešanjski putopis’’. Ove godine objavio je rukopis nagrađen na tajnom natječaju Fondacije za književnost Federacije BiH ‘’ Dolina vranina kljuna’’. Nagrađivan je za pripovijetke (Brkina vremena), kratke priče (Pismo) a pjesme, eseje i putopise objavljuje u svim regionalnim književnim časopisima. Nagrađen je i za scenarij ‘’Čardak’’ Fondacije za kinematografiju resornoga ministarstva FBiH. Zamjenik je glavnog urednika časopisa Matice hrvatske Mostar ‘’Motrišta’’ i član uredništva časopisa DIWAN. Posljednjih godina teme iz kulture, uglavnom vezane za književnost, likovnu umjetnost i glazbu, te putopise i reportaže objavljuje u sarajevskom dnevniku Oslobođenje. Bio novinar godine u BiH 2009. godine. Član Društva pisca u BiH i član Upravnoga odbora P.E.N. Centra u BiH. Živi i Mostaru a piše otkuda stigne.
Milana Vlaović (Metković / Hrvatska)
Milana Vlaović rođena u Metkoviću 1971. godine. Diplomirana novinarka, skladateljica, spisateljica i kolumnistica. Osnovnu i srednju školu završila je u Metkoviću, a sa 18. godina odlazi na Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.Od dolaska u Zagreb počela je surađivati sa raznim hrvatskim glazbenicima, tako da već 1990. nastupa u pratećem sastavu sa Tajči na Pjesmi Eurovizije u Zagrebu, s pjesmom "Hajde da ludujemo". Sa 25 godina počela je pisati tekstove i glazbu za pop skladbe, a 2002. godine njezina pjesma "Sasvim sigurna" u izvođenju Vesne Pisarović pobijedila je na Dori, te je predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije. Napisala je do sada dvije objavljene knjige "Blato", 2007. i "Bomboni od meda" 2011.
Ivan Ćesić (Zagreb / Hrvatska)
Ivan Ćesić rođen u Mostaru 09.01.1973. godine. Studij hrvatskoga jezika i književnosti završio je 2000. godine na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Obnaša funkciju direktora, glavnoga lektora hrvatskoga jezika te voditelja jezičnog savjetovališta Centra za lekturu i prevoditeljstvo EDITOR PLUS, koji je pokrenuo 2005. godine. Godinu ranije bio je suosnivač, predsjednik i glavni lektor Međunarodnog instituta za književnost, nakon čega pokreće neprofitnu organizaciju ''Lektor'' čiji je zadatak bio promicanje pismenosti. Od ožujka 2010. godine na službenim stranicama Centra, u okviru rubrike Tema mjeseca, redovito objavljuje stručne tekstove s područja hrvatskoga jezika.
Danijela Mikulić (Široki Brijeg / BiH)
Danijela Mikulić rođena 9.7.1979. u Mostaru, studij hrvatskoga jezika i književnost i engleskog jezika i književnosti završila je 2006. godine na Odsjeku za kroatistiku i anglistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Na West Herzegowina Festu sudjeluje od samih početaka, posebno angažirana oko uređenja WHfest fanzina. Trenutno radi kao prof. engleskog i hrvatskog jezika, te se bavi prevođenjem.


25.07.2012.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production