Žiri za Kratku priču WHF No.12.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Milo Jukić (Kreševo / BiH)
Bavi se književnošću, poviješću, etnologijom i publicistikom. Književni radovi objavljivani su mu u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Rumunjskoj i Belgiji. Autor je i mnogih predgovora, recenzija, prikaza i leksikografskih natuknica, kao i većeg broja publikacija. Dobitnik je književne stipendije "Writers in residence" za 2010. godinu, nagrade Fondacije za izdavaštvo FBiH za roman "Samo jednom se gubi" (2012.), "Nagrade kreativnih događaja" UVKF (Slovenija) za 2013. godinu te nagrade Udruženja izdavača i knjižara BiH na 26. sajmu knjiga Sarajevo kao najbolji književni urednik u BiH za 2013. godinu.Uvršten u antologiju "Sublimisme balkanique (M.E.O., Bruxelles, 2014.).Član je Društva pisaca BiH. Dugo godina bavio se novinarstvom. Uređuje Ljetopis "Lepenička dolina".. Tajnik je Književne zaklade/fondacije "Fra Grgo Martić" i glavni urednik svih njenih izdanja. Živi u Kreševu.
Emir Imamović Pirke (Tuzla / BiH)
Rođen je 1973. godine u Tuzli. Dugogodišnji je novinar, urednik, kolumnist i suradnik nekih od najznačajnijih medija u BiH, Hrvatskoj i Srbiji te dugogodišnji prijatelj WHF-a za kojeg kaže kako ''ne boluje se od nekakvog nepotrebnog glamura'' i da mu je namjera ''da na nekoliko dana stvori ugodan mikrosvijet''. Objavio četiri romana: Jel neko vidio djevojčice, kurve ratne zločince, Tajna Doline piramida, Treće poluvrijeme i Vršenje dužnosti. Pirke je ujedno i direktor Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ).
Berislav Jurič (Tomislavgrad / BiH)
Berislav Jurič rođen je 1980. godine u Tomislavgradu. Piše poeziju i prozu. Dobitnik je prve nagrade za ciklus pjesama Šimićevih susreta 1998. i 2006. godine. Zbirku priča 'Naspavani psi laju' Književna fondacija "Fra Grgo Martić" proglasila je najboljim proznim prvijencom 2013. godine. Živi od novinarstva u Mostaru


10.07.2014.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production