Žiri za Kratku priču WHF No.12.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih
filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika
....


Milo Jukić (Kreševo / BiH)
Bavi se književnošću, poviješću, etnologijom i publicistikom. Književni radovi objavljivani su mu u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Rumunjskoj i Belgiji. Autor je i mnogih predgovora, recenzija, prikaza i leksikografskih natuknica, kao i većeg broja publikacija. Dobitnik je književne stipendije "Writers in residence" za 2010. godinu, nagrade Fondacije za izdavaštvo FBiH za roman "Samo jednom se gubi" (2012.), "Nagrade kreativnih događaja" UVKF (Slovenija) za 2013. godinu te nagrade Udruženja izdavača i knjižara BiH na 26. sajmu knjiga Sarajevo kao najbolji književni urednik u BiH za 2013. godinu.Uvršten u antologiju "Sublimisme balkanique (M.E.O., Bruxelles, 2014.).Član je Društva pisaca BiH. Dugo godina bavio se novinarstvom. Uređuje Ljetopis "Lepenička dolina".. Tajnik je Književne zaklade/fondacije "Fra Grgo Martić" i glavni urednik svih njenih izdanja. Živi u Kreševu.
Emir Imamović Pirke (Tuzla / BiH)
Emir Imamović Pirke, rođen u Tuzli 3.5.1973. Dugogodišnji novinar, urednik, kolumnist i suradnik nekih od najznačajnijih medija u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Objavio tri romana: Jel neko vidio djevojčice, kurve ratne zločince, Tajna Doline piramida i Treće poluvrijeme. Za prvi roman nominiran za hrvatsku književnu nagradu Kiklop u kategoriji debitanta godine, a za treći, za regionalnu nagradu „Meša Selimović“. Piše za televiziju, kazalište i film. Jedan od pokretača i direktor Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ). Živi u Šibeniku.
Berislav Jurič (Tomislavgrad / BiH)
Berislav Jurič rođen je 1980. godine u Tomislavgradu. Piše poeziju i prozu. Dobitnik je prve nagrade za ciklus pjesama Šimićevih susreta 1998. i 2006. godine. Zbirku priča 'Naspavani psi laju' Književna fondacija "Fra Grgo Martić" proglasila je najboljim proznim prvijencom 2013. godine. Živi od novinarstva u Mostaru

10.07.2014.
 

 
Copyright © 2003 - 2016 West Herzegowina Fest. All rights reserved.
This site is powered by GCR production