Žiri za Kratku priču WHF No.13.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Petra Ljevak (Zagreb / Hrvatska)
Petra Ljevak idejna je začetnica i direktorica Zagreb Book Festivala rođena u Zagrebu 1979. godine. Na Sveučilištu Webster stekla je titulu BA iz područja psihologije i managementa, te MBA-a na području menadžmenta. Od 2003. do 2004. godine radila je kao marketing menadžer u Nakladi Ljevak, a od 2004. godine preuzima funkciju generalne direktorice. U sklopu svojih poslovnih funkcija posebnu pažnju posvetila je promoviranju i popularizaciji knjige i čitanja koristeći sve dostupne procese proizvodnje i plasmana knjige, uključujući festival EUROPEA čiji je cilj promoviranje suvremene europske literature, te organizaciju nastupa na vodećim domaćim i inozemnim sajmovima knjiga poput Interlibera, Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, Međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu, Sajma knjiga u Frankfurtu i drugima. U svom je radnom vijeku su-objavila nekoliko znanstvenih članaka na temu nakladništva i digitalnih društvenih mreža.
Emir Imamović Pirke (Tuzla / BiH)
Rođen je 1973. godine u Tuzli. Dugogodišnji je novinar, urednik, kolumnist i suradnik nekih od najznačajnijih medija u BiH, Hrvatskoj i Srbiji te dugogodišnji prijatelj WHF-a za kojeg kaže kako ''ne boluje se od nekakvog nepotrebnog glamura'' i da mu je namjera ''da na nekoliko dana stvori ugodan mikrosvijet''. Objavio četiri romana: Jel neko vidio djevojčice, kurve ratne zločince, Tajna Doline piramida, Treće poluvrijeme i Vršenje dužnosti. Pirke je ujedno i direktor Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ).
Ivana Simić-Bodrožić (Vukovar / Hrvatska)
Rođena je 1982. godine u Vukovaru. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost te filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2005. dobila je nagradu Goran za mlade pjesnike za zbirku "Prvi korak u tamu" i nagradu Kvirin Matice Hrvatske Sisak u kategoriji za najbolju zbirku pjesnika do 35 godina. Objavljivala je poeziju u brojnim književnim časopisima, a pjesme su joj uvrštene u antologiju hrvatske poezije 1995.-2005. "Utjeha kaosa". Svoj prvi poluautobiografski roman "Hotel Zagorje" objavljuje 2010. godine, za koji je dobila nagradu Kiklop za najbolje prozno djelo godine. Objavila je pjesničku knjigu „Prijelaz za divlje životinje“, knjigu kolumni „Za što sam se spremna potući“ i zbirku kratkih priča „100% pamuk“.


22.07.2015.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production