Filmski žiri WHF No.14.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Enis Bešlagić (Tešanj / BiH)
Enis Bešlagić, rođen 6. januara 1975. godine u Doboju, je bosanskohercegovački kazališni i filmski glumac. Porijeklom je iz Tešnja. Karijeru počinje nakon završetka Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu 2001. godine kao jedan od najboljih studenata u Kamernom teatru 55, gdje je glumio u manjim ulogama nakon čega dobija poziv da glumi u hrvatskoj seriji „Naša mala klinika“, koju je prihvatio i koja ga je proslavila ulogom portira Šemse. Dok prvi profesionalni film koji je snimio bio je film „Gori vatra“ Pjera Žalice. Ostvario je uloge u više od 30 predstava.
Luna Zimić Mijović (Sarajevo / BiH)
Luna Mijović, rođena 1991. u Sarajevu, svoj glumačk debi ostvarila je u filmu Grbavica redateljice Jasmile Žbanić, nagrađenom Zlatnim medvjedom na Berlinskom filmskom festivalu. Nastupila je u 11 evropskih filmova, a ostvarila je ulogu i u „Smrti u Sarajevu“ Danisa Tanovića, koji je na 66. Berlinaleu nagrađen „Srebrenim medvjedom“. U filmu „Youth“ italijanskog oskarovca Paola Sorrentina glumi s velikanima poput Jane Fonde i Michael Caine.
Đelo Hadžiselimović (Zagreb / Hrvatska)
Đelo Hadžiselimović, rođen 1950. godine u Zagrebu, urednik na Hrvatskoj Radio Televiziji. 1974. godine diplomirao komparativnu književnost i engleski jezik na FF-u u Zagrebu i počeo raditi kao vanjski suradnik na HRT-u. Postao je jedan od najjačih brandova hrvatske televizije, a sintagma "Odabrao Đelo Hadžiselimović", kojom se godinama odjavljuju odlični dokumentarni serijali, pretvorila se u najkorišteniji slogan: Kazalište slijepih tako je nazvalo svoju predstavu, splitska grupa "ST!llness" snimila je CD pod nazivom "Sve što znam o životu je... odabrao Đelo Hadžiselimović", dizajnirana je majica, a kruži i vic o njemu i Jamesu Bondu.


07.07.2016.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production