Glazbeni žiri WHF No.14.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Zlatko Gall (Split / Hrvatska)
Zlatko Gall, rođen 1. prosinca 1954. u Splitu, hrvatski novinar, pisac i glazbeni kritičar. Autor brojnih radova i tekstova o glazbi, posebice rocku. završio povijest umjetnosti i arheologiju 1978. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija objavljivao je tekstove s područja likovnosti, stripa i rocka u omladinskom tisku. Od 1979. do 1995. radi kao novinar u Slobodnoj Dalmaciji. Obrađivao je teme s područja likovnih umjetnosti, glazbe, društvenih fenomena i političke komentare u brojnim listovima : Start, Svijet, Studio, Vjesnik, Naši dani, Polet, Džuboks, Rock, VEN, Intervju, Naš strip, YU-strip i drugi. Tijekom devedesetih bio je politički kolumnist Vjesnika i Vijenca a bio je i kolumnist mjesečnika More.[1] Godine 2001. vraća se u redakciju Slobodne Dalmacije. Bio je i novinar Feral Tribunea, u sklopu kojeg je bio glavni urednik glazbenog mjesečnika punog naziva "Feral Music - magazin za urbanu gerilu".Autor je brojnih monografskih tekstova i bilježaka za diskografska izdanja te autor niza diskografskih projekata združenih nazivnikom "Dalmatia world music" i "Prst u more". Napisao i nekoliko knjiga s kuharskim receptima.
Hrvoje Horvat (Zagreb / Hrvatska)
Hrvoje Horvat rođen je u Zagrebu 1965. Prve tekstove objavljuje 1983. u Poletu. Autor je bestseler knjige „Fantom slobode“ o Branimiru Štuliću i proširenog izdanja knjige „The Rolling Stones - 50 godina“. S Darkom Glavanom objavio je knjige „The Rolling Stones - Rock'n'Roll Babilon“ i „Prljavo kazalište - Sve je lako kad si mlad“. Autor je pogovora za biografije Boba Marleya „No Woman No Cry“, „AmyAmyAmy“ – Priča o Amy Winehouse, Brucea Springsteena „Dva srca“ (Menart, 2011.), te stručni redaktor knjige „Povijest punka – PrettyVacant“. Tekstove je objavljivao u raznim novinama i publikacijama. Autor je brojnih cd i dvd bilješki. Autor je koncerata i urednik cd izdanja „Đoni budi dobar! – Tribute To Azra“, „Jako dobar tattoo! – Tribute To EKV“, koncertne posvete Krešimiru Blaževiću iz Animatora „Ostat će mlad“ i projekta „30 godina kasnije – Sedmorica veličanstvenih“, na kojem su se okupili ključni protagonisti novog vala. Ranije dva puta nominiran za nagradu Porin, godine 2015. dobio je Porina za album „RockOff – Festival novog zvuka“. Koscenarist je dokumentarne televizijske serije „Naši dani – priča o hrvatskom rocku“. Umjetnički je direktor festivala RockOff pokrenutog 2014. Objavljuje tekstove u Večernjem listu i magazinu Rolling Stone, a u autorskoj kolumni „Visoki napon“ na portalu Muzika.hr bavio se aktualnim temama glazbene i društvene scene.
Ivo Mikulić (Široki Brijeg / BiH)
Rođen 1973. u Širokom Brijegu. Autor i kompozitor pjesama za nekoliko dokumentarca, producent, izvođač i autor u bandu Ljute Bebe. Zavrsio ekonomski fakultet i srednju glazbenu smjer violina. Sa orkestrom srednje muzicke skole iz Mostara osvojio prvu nagradu na natjecanju orkestara bivše države 1987. u Dubrovniku. Content manager i sound designer. Obožava u svom studiju snimati i mixati harmonije i frekvencije. Misli, da se glazbenici pitaju u svijetu bi bio mir.
Ivan Galić Ivećko (Široki Brijeg / BiH)
Ivan Galić Ivećko rođen je u Širokom Brijegu 1976. godine. Utemeljitelj Hrvatske glazbene unije u Širokom Brijegu, te voditelj "male škole gitare" preko deset godina kroz koju je prošlo tisuće mladih iz cijele Hercegovine. Vrsni gitarist i poznavatelj svih vrsta glazbenih izričaja. Začetnik, osnivač, pokretač, organizator i glazbeni urednik West Herzegowina Fest-a.


07.07.2016.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production