Filmski žiri WHF No.15.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Dragan Bjelogrlić (Beograd / Srbija)
Dragan Bjelogrlić, rođen 1963. godine, srpski glumac, scenarist, producent i redatelj. Bjelogrlić je prvi put pred kamerama glumio sa 15 godina i to u filmu Branka Bauera, Boško Buha (1978.), tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna. 1984. upisao je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, na kojem je diplomirao 1989. Proslavio se ulogom Slobodana Popadića u seriji Bolji život (1987.- 1990.). Nakon te uloge, uslijedile su uloge u TV seriji Zaboravljeni (1990.) i filmovima Crni bombarder (1992.), Pun mjesec nad Beogradom (1993.), Lijepa sela lijepo gore (1996.), koje su Bjelogrlića uvrstile u red najpoznatijih i najpriznatijih srpskih glumaca. Bjelogrlić se okušao kao producent i kao redatelj, režirao je igrani film i TV seriju Montevideo, Bog te video!, S kojim je postigao veliki uspjeh. Istoimeni film je izabran kao srpski kandidat za filmsku nagradu Oscar.
Dragan Komadina (Mostar / BiH)
Dragan Komadina, rođen 1972. u Mostaru. Diplomirao je na Odsjeku za dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje trenutno radi kao viši asistent na predmetima dramaturgija i pisanje za teatar. Kao dramaturg radio je na brojnim predstavama. U sezoni 2012/2013. režirao je predstavu "Nigdje nikog nema" u HNK Mostar. Potpisan je i kao redatelj dva dokumentarna filma. "In hercegoVino veritas" iz 2009. godine i "Stariji od vremena" iz 2011. godine. Umjetnički je savjetnik u HNK Mostar od 2012. godine. Režirao je i uspješnicu ''Ajmo na fuka''.
Maja Zećo (Mostar / BiH)
Maja Zećo rođena je 1984. godine u Mostaru. Diplomirala je na ASU Sarajevo, u klasi profesora, doajena bh glumišta, Miralema Zubčevića te je članica ansambla Narodnog pozorišta Mostar, Aparat Teatra i Magacin Kabarea. U dosadašnjoj karijeri surađivala je sa brojnim teatrima kao što su Mostarski Teatar Mladih, East-West Centar Sarajevo, Aparat Teatar, Magacin Kabare, kao i sa Narodnim pozorištem u Sarajevu. Prvu filmsku ulogu ostvarila je u filmu "Na planincah", Mihe Hočevara, a filmske uloge ostvarila je I u ‘’Tv Faustus’’, Senada Kajića; ‘’Pravi afrodizijak’’, Lune Zimić Mijović; ‘’Cure’’, Andrea Štake. Igrala je u serijama "Lud, zbunjen, normalan’’, Elvira Jukića, te ‘’Jappa i Sippa’’, Aleša Kurta. Nagradu za najbolju glumicu dobila je na festivalu Mostarska Liska 2011.god.
Jadran Puharić (Makarska / Hrvatska)
Jadran Puharić rođen je u Makarskoj 1985. godine, gdje završava osnovnu i srednju školu. Godine 2007. upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, smjer Filmske i televizijske režije. Trenutačno studira na Odsjeku dokumentarnog filma na ADU-u. Radio je kao redatelj, asistent, snimatelj i glumac na akademskim i profesionalnim projektima. Režirao je nekoliko kratkih dokumentarnih i igranih filmova. Direktor je DokuMA Film Festivala u Makarskoj.
Đelo Hadžiselimović (Zagreb / Hrvatska)
Đelo Hadžiselimović, rođen 1950. godine u Zagrebu, urednik na Hrvatskoj Radio Televiziji. 1974. godine diplomirao komparativnu književnost i engleski jezik na FF-u u Zagrebu i počeo raditi kao vanjski suradnik na HRT-u. Postao je jedan od najjačih brandova hrvatske televizije, a sintagma "Odabrao Đelo Hadžiselimović", kojom se godinama odjavljuju odlični dokumentarni serijali, pretvorila se u najkorišteniji slogan: Kazalište slijepih tako je nazvalo svoju predstavu, splitska grupa "ST!llness" snimila je CD pod nazivom "Sve što znam o životu je... odabrao Đelo Hadžiselimović", dizajnirana je majica, a kruži i vic o njemu i Jamesu Bondu.


26.07.2017.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production