Žiri za Kratku priču WHF No.15.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Martina Mlinarević Sopta (Široki Brijeg / BiH)
Rođena 14.5.1982. u Ljubuškom. Diplomirala englesku književnost, a danas živi i radi u Širokom Brijegu. Kao đak, a potom i student bila je glavna urednica srednjoškolskih i studentskih novina u Mostaru. Veliku popularnost stječe kao kolumnist vodećih internet portala u zemlji i regiji, baveći se kontroverznim društveno-političkim temama. Godine 2013. se povlači iz aktivnog komentiranja političke zbilje i objavljuje knjigu Neprocjenjivo koja je za kratko vrijeme postala bestseller u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.
Tanja Mravak (Sinj / Hrvatska)
Rođena u Sinju, 1974. Učiteljica, magistra defektologije i spisateljica. Zbirkom priča „Moramo razgovarati“, Algoritam 2010. osvojila nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo, nagradu Slavić Društva hrvatskih književnika za najbolji autorski prvijenac, nagradu Prozak te posebno priznanje Slobodne Dalmacije za kulturu. Priče su joj uvrštene u nekoliko izbora najboljih hrvatskih priča. Dugogodišnja sudionica festivala usmenog pripovijedanja Pričigin u Splitu. Kolumnistica Jutarnjeg lista.
Đorđe Miketić (Beograd / Srbija)
Đorđe Miketić rođen je 13.12.1978. u Beogradu, a odrastao je u Gornjem Milanovcu, uz vjerojatno sva izdanja Dječjih novina. Srednju školu završio je u Čarlstonu, Južnoj Karolini, a Stomatološki fakultet u Beogradu. Na istom fakultetu završava i specijalizaciju iz implantologije i oralne kirurgije, a kao stipendista švicarskog ITI Instituta, nastavlja specijalizaciju iz iste oblasti na Univerzitetskoj klinici u Bonu. Ljubav prema književnosti i pisanju kod njega se razvijaju paralelno. Nekoliko godina je bio glavni urednik stručnog časopisa „Stomatolog“, pisao je blog, priče, pjesme. Do sada je objavio nekolicinu tekstova i pjesama u novinama i studentskim časopisima. Na završnoj je godini osnovnih studija književnosti na smijeru Literatura i komunikacija, Fakulteta za medije i komunikacije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Paradajz je njegov prvi roman.


25.07.2017.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production