Žiri za Kratku priču WHF No.16.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Josip Mlakić (Bugojno / BiH)
Josip Mlakić suvremeni je bosanskohercegovački pisac. Rođen je 1964. u Bugojnu. Diplomirao je na Strojarskom fakultetu u Sarajevu. Živi u Gornjem Vakufu te se bavi književnošću i pisanjem scenarija. Objavio je romane Kad magle stanu, 2002., Živi i mrtvi, 2002., Ponoćno sivo, 2004., Psi i klaunovi, 2006., Tragom zmijske košuljice, 2007., Čuvari mostova, 2007., Ljudi koji su sadili drveće, 2010., Planet Friedman, 2012., Svježe obojeno, 2014., Božji gnjev, 2015., zbirke priča Puževa kućica, 1997., Odraz u vodi, 2002., Obiteljska slika, 2002. Roman Živi i mrtvi donio mu je 2002. V. B. Z.-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman. Istoimeni film u režiji Kristijana Milića osvojio je osam Zlatnih arena na Pulskom festivalu i mnoštvo drugih filmskih nagrada. Nagradu Vladimir Nazor 2014. dobio je za roman Svježe obojeno, a za Božji gnjev nagradu za najbolji domaći kriminalistički roman 2014.
Marijo Glavaš (Split / Hrvatska)
Marijo Glavaš, rođen u Splitu 1986. za poeziju je osvojio nagrade Na vrh jezika i Risto Ratković, za prozu nagradu Albatros, a za kratku prozu treću nagradu Ranko Marinković. Suradnik je književnog portala 'Moderna vremena' na kojem objavljuje recenzije knjiga, eseje i razgovore s hrvatskim i inozemnim piscima. Na HRT Radio Splitu uređivao je i vodio emisiju o književnosti 'Klin se knjigom izbija'. Na TV Jadranu osmišljavao je i vodio emisiju 'Stimulator'. U Splitu je osmišljavao i moderirao književne večeri 'Bookara Show' (www.bookara.com). Surađivao je u organizaciji 'Festivala europske kratke priče' te 'Noći knjige'. Suradnik je udruge 'KURS', partnera 'Traduki' mreže. Član je 'Hrvatskog društva pisaca' i 'Vijeća za književnost i nakladništvo Grada Splita'.
Emir Imamović Pirke (Tuzla / BiH)
Emir Imamović Pirke, rođen je u Tuzli 1973. Dugogodišnji je novinar, urednik, kolumnist i suradnik najznačajnijih medija u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Objavio je romane: Jel neko vidio djevojčice, kurve ratne zločince, Tajna Doline piramida, Treće poluvrijeme, Vršenje dužnosti i Terorist. Za prvi roman nominiran za hrvatsku nacionalnu književnu nagradu Kiklop u kategoriji debitanta godine, a za treći, za regionalnu nagradu „Meša Selimović“. Piše za televiziju, kazalište i film. Jedan od pokretača Festivala alternative i ljevice Šibenik - FALIŠ.


19.07.2018.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production