Filmski žiri WHF No.17.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Nevio Marasović (Zagreb / Hrvatska)
Nevio Marasović, rođen 1983. godine u Zagrebu, hrvatski je redatelj i scenarist. Sa šesnaest godina snima svoj prvi dugometražni igrani film “Popravak kompjutora”. Nakon završene Privatne klasične gimnazije godine upisuje Akademiju dramske umjetnosti, smjer filmska i TV režija. 2005. godine snima lažni reklamni spot naziva “Durex Lunch” koji iste godine pobjeđuje na kreativnom festivalu “Magdalena” u Mariboru osvojivši Grand prix, zlato za najbolji spot te zlato u kategoriji “TV”. Nakon festivala, spot na internetu dobiva kultni status. U svibnju 2008. godine počinje snimati cjelovečernji igrani film The Show Must Go On, koji mu je ujedno i završni filmski rad na Akademiji dramske umjetnosti. Na filmskome festivalu u Puli The Show Must Go On dobiva Zlatnu arenu za scenarij, Zlatnu arenu za specijalne efekte, nagradu Breza za najboljeg debitanta (Nevio Marasović) i nagradu Oktavijan za najbolji film 2010. godine po izboru kritičara. Iste godine snima i režira humorističnu seriju “Instruktor” čiji je autor i scenarist zajedno s prijateljem i glumcem Stjepanom Perićem. 2013. godine snima film "Vis-à-Vis", 2016. godine film "Goran" i 2018. godine film "Comic Sans".
Ivo Čolak (Široki Brijeg / BiH)
Ivo Čolak 1968. na Širokom Brijegu. Diplomirao je 1992. na Građevinskom fakultetu u Mostaru. Diplomirao je i novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Splitu završio je poslijediplomski studij i magistrirao 1997., a doktorirao 2002. Nakon doktorata bio je na postdoktorskoj specijalizaciji u Zuerichu, u Švicarskoj. Od 2002. do 2004. bio je prodekan, a od 2004. do 2009. dekan Građevinskog fakulteta. Danas je prorektor za znanost Sveučilišta u Mostaru. Jedanaest sezona bio je u momčadi HKK Široki, prijeratna Mladost. Bio je voditelj i urednik Znanstvenih sati, glavni urednik časopisa Vitko Matice hrvatske, član je brojnih stručnih i znanstvenih udruga, povjerenstava za polaganje stručnih ispita, znanstvenih odbora u zemlji i inozemstvu, a trenutačno je glavni urednik časopisa Znanstveni glasnik Sveučilišta u Mostaru. Od 1992. do 2002. vodio je i uređivao emisije Filmski vremeplov i Svijet sporta na Radiju Š. Brijeg, bio je jedan od suorganizatora Mediteran Film Festivala i urednik publikacija za ovaj festival, kao i član filmskih žirija nekoliko festivala i fondacija. Urednik je i autor više od dvije stotine znanstvenih i stručnih publikacija, članaka, projekata, scenarija, međunarodnih zbornika radova i monografija, a potpisuje autorstvo ili koautorstvo za pet znanstvenih knjiga i tri dokumentarna filma. Dopisni je član HAZU BiH i član International Academy of Engineering u Moskvi.
Klara Mucci (Split / Hrvatska)
Klara Mucci glumica, rodena u Splitu, živi u Zagrebu. Prvo je diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, a danas kao apsolventica Glume na zagrebačkoj Akademiji ima bogato profesionalno iskustvo posebno u europskim produkcijama. Od njih je vjerovatno najznačajnija nizozemsko-tajvanska koprodukcija “Nemoguće malen predmet” koji je premijeru imao na međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu te “Little Kingdom” čija se svjetska premijera očekuje krajem ljeta 2019-e. Iza nje je i snimanje nizozemske serije “Moordvrouw”, danske “Lillemand”, njemačke “Eternal War”, a u domaćim produkcijama imati ćemo je priliku uskoro gledati i u posljednjem filmu Ognjena Sviličića “Glas” .


28.07.2019.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production