Glazbeni žiri WHF No.17.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Ivica Propadalo (Livno / BiH)
Ivica Propadalo rođen 1950. u Livnu, jedan je od najistaknutijih likovnih umjetnika savremenog izraza. Ivica Propadalo završio je Elektrotehnički fakultet u Sarajevu i jedno vrijeme bio član rock grupe "Teška industrija" i "COD". Kreirao je nekoliko statueta za nagrade kao što su Porin, Dora, Plavi i Zeleni turistički cvijet, Djelatnik godine i Zlatna Penkala Hrvatske turističke zajednice. U Hrvatskoj se pamti po designu nacionalnog izbora za Pjesmu Eurovizije "Dora" i staklene statuete "Porin". Ipak, glavno sredstvo izražavanja je akvarel, u kom su nastali njegovi najuspjeliji radovi. Svoje radove izlagao je na 70 samostalnih i preko 250 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Od 1977. godine živi i radi u Zagrebu.
Ivan Galić Ivećko (Široki Brijeg / BiH)
Ivan Galić Ivećko rođen je u Širokom Brijegu 1976. godine. Utemeljitelj Hrvatske glazbene unije u Širokom Brijegu, te voditelj "male škole gitare" preko deset godina kroz koju je prošlo tisuće mladih iz cijele Hercegovine. Vrsni gitarist i poznavatelj svih vrsta glazbenih izričaja. Začetnik, osnivač, pokretač, organizator i glazbeni urednik West Herzegowina Fest-a.
Miljenko Puljić (Mostar / BiH)
Rođen 23. travnja 1966. u Mostaru, Bosna i Hercegovina. Glazbenu školu I. i II. stupnja pohađao je od sedme godine u klasi prof. Franje Peternela. Od 1981. (s 15 godina) postao je honorarni član Simfonijskog orkestra iz Mostara. Muzičku akademiju u Zagrebu upisao je 1985. u klasi prof. Vinka Fabrisa; diplomirao 1990. godine. Godine 1986. postaje član, a 1989. zamjenik koncertnog majstora u orkestru Kazališta Komedija u Zagrebu. Godine 1991. postaje član Zagrebačke filharmonije. U razdoblju od 1994. do 1998. kao solist snimio je četiri nosača zvuka s Ansamblom Lado., kao i sa tamburaškim orkestrom HRT-a. Osnivač i član od 2003. Scharf Club swing jazz kvinteta. Od 1999. na poziv Matice hrvatske surađivao je na mjestu izvršnog producenta i umjetničkog ravnatelja i intendanta festivala Mostarsko proljeće. U prosincu 2005. imenovan je ravnateljem Zagrebačke filharmonije, do 2014.. Od 2014. je direktor marketniga Kazališta Komedija , također viši asistent na fakultetu Prirodno matematičko odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru te mentor Simfonijskog orkestra Mostar. Predavač je na Visokom učilištu za komunikologiju Edward Bernays u Zagrebu.
Zlatko Gall (Split / Hrvatska)
Zlatko Gall, rođen 1. prosinca 1954. u Splitu, hrvatski novinar, pisac i glazbeni kritičar. Autor brojnih radova i tekstova o glazbi, posebice rocku. završio povijest umjetnosti i arheologiju 1978. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija objavljivao je tekstove s područja likovnosti, stripa i rocka u omladinskom tisku. Od 1979. do 1995. radi kao novinar u Slobodnoj Dalmaciji. Obrađivao je teme s područja likovnih umjetnosti, glazbe, društvenih fenomena i političke komentare u brojnim listovima : Start, Svijet, Studio, Vjesnik, Naši dani, Polet, Džuboks, Rock, VEN, Intervju, Naš strip, YU-strip i drugi. Tijekom devedesetih bio je politički kolumnist Vjesnika i Vijenca a bio je i kolumnist mjesečnika More.[1] Godine 2001. vraća se u redakciju Slobodne Dalmacije. Bio je i novinar Feral Tribunea, u sklopu kojeg je bio glavni urednik glazbenog mjesečnika punog naziva "Feral Music - magazin za urbanu gerilu".Autor je brojnih monografskih tekstova i bilježaka za diskografska izdanja te autor niza diskografskih projekata združenih nazivnikom "Dalmatia world music" i "Prst u more". Napisao i nekoliko knjiga s kuharskim receptima.
Ivan Huljić (Split / Hrvatska)
Rođen u Splitu 1988. godine, gdje je pohađao muzičku školu, opću gimnaziju i magistrirao pravo. Od 2006. do 2014. bio je član grupe Magazin i u tom periodu počinje skladati za razne izvođače (Doris Dragović , Danijela Martinović, Magazin itd). Kao autor, koautor, aranžer i izvođač radio je na više televizijskih projekata za različite TV kuće (Larin izbor, Zora dubrovačka, Kud puko da puklo, Prava žena itd). Član Hrvatskog društva skladatelja.


28.07.2019.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production