Likovni žiri WHF No.17.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Braco Dimitrijević (Sarajevo / BiH)
Slobodan Braco Dimitrijević rođen u Sarajevu 1948. godine, bosanskohercegovački je konceptualni umjetnik. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1971. godine, Odsjek za slikarstvo. Od 1971. do 1973. godine pohađao je postdiplomske studije u St. Martin School of Art u Londonu. Za njegov umjetnički razvoj značajni su studijski boravci u Londonu i Berlinu nakon kojih je stekao međunarodnu slavu i priznanje. Postigao je veliki uspjeh u evropskim metropolama i na međunarodnim smotrama konceptualne umjetnosti. Na Venecijanskom bijenalu učestvovao je 1976, 1982, 1990, 1993. i 2009. godine. Dobitnik je niza međunarodnih i domaćih nagrada. Član je Akademije nauka i umjetnosti BiH. Živi i radi u Parizu.
Svetislav Cvetković (Livno / BiH)
Svetislav Cvetković rođen je 1980. godine u Livnu, BiH, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je slikarstvo 2004. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru, a na istoj akademiji 2017. godine, uspješno je obranio doktorsku disertaciju pod naslovom Egzistencijalizam u europskom slikarstvu XX. stoljeća. Izlagao je na trinaest samostalnih i preko devedeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine ULUBiH. Dobitnik je međunarodnih nagrada za crtež i fotografiju, te domaćih za slikarstvo i video. Prodekan je za nastavu i studente na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu gdje Predaje Crtanje, Slikanje i Umjetničku fotografiju na slikarskom odjelu i diplomskom studiju Grafičkog dizajna, te Crtanje na dodiplomskom studiju Arhitekture i urbanizma Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Zdravko Delibašić (Nikišić / Crna Gora)
Rođen u Nikšiću 1985. godine. Završio je osnovne i magistarske studije na Fakultetu likovnih umjetnosti, Cetinje. U sklopu studentske razmjene posljednji semestar magistarskih studija završio je u Francuskoj na Ecole Nationale Superieure d'Art de Nancy. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, studijski progam Primenjene umetnosti i dizajn. Angažiran je na Fakultetu likovnih umjetnosti, Cetinje kao prodekan za nastavu i saradnik u nastavi na predmetima: Ilustracija, Grafičko oblikovanje knjige, Grafičke komunikacije i Grafički dizajn sa tehnologijom. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u zemlji i inozemstvu. Izlagao na više regionalnih i internacionalnih izložbi. Jedan je od osnivača i umjetnički direktor Kulturnog centra PUNKT Nikšić. Svoje likovno istraživanje najčešće predstavlja preko medija crteža, grafičkog dizajna, fotografije i videa.


28.07.2019.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production