Žiri za Kratku priču WHF No.17.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Rumena Bužarovska (Skopje / S. Makedonija)
Rumena Bužarovska, rođena 1981. godine, autorica je četiri zbirke kratkih priča: Žvrljotine (2006.), Osmica (2010.), Moj muž (2014.) i Nikuda ne idem (2018.). Godine 2016. odabrana je kao jedna od deset Novih glasova Europe prema europskoj književnoj platformi ‘’Literary Europe Live’’ koju provodi ‘’Literature Across Frontiers’’, dobitnica je regionalne nagrade Edo Budiša za 2017. koju dodjeljuje Istarska županija u Hrvatskoj, a dobitnica je i međunarodne književne stipendije International Writing Program za 2018. na Sveučilištu u Iowi. Jedna je od inicijatora i organizatora ženskog pripovjedačkog događaja PeachPreach (PičPrič) u Makedoniji i izvanredna profesorica američke književnosti na Državnom sveučilištu u Skopju.
Almin Kaplan (Stolac / BiH)
Almin Kaplan, rođen 1985. godine, bosanskohercegovački pjesnik i prozaist. Objavio je sljedeće djela Biberove kćeri, poezija (2008.), Čekajući koncert roga, poezija (2012.), Ospice, roman u stihovima (2014.), Mostarska zbirka, poezija (2017.), Bukara, poezija (2017.) i Trganje, roman (2017.). Dobitnik je nekoliko književnih nagrada među kojima su i Mak Dizdar, nagrada Ratkovićevih večeri poezije kao i nagrada Zija Dizdarević, te na natječaju za kratku priču na West Herzegowina Fest No. 16. Živi na Rivinama kod Stoca.
Marko Tomaš (Mostar / BiH)
Marko Tomaš, rođen u Ljubljani 1978. godine. Pisao je za Feral Tribune, Glas Istre, BH Dane te portale glif.rs i 6yka.com. Novinar je portala zurnal.info. Novinske tekstove objavljuje na portalima lupiga.com i portal-udar.com. Kolumnist je mariborske Večeri i Urban Magazina iz Sarajeva. Urednik je poetske biblioteke Nova osjećajnost u sklopu nakladničke kuće Vrijeme iz Zenice. Uređuje i poetske naslove u izdavačkoj kući LOM iz Beograda. Pjesme su mu prevođene na desetak svjetskih jezika. Godine 2004. dobio je prvu nagradu Super cyber story za kratku priču. Jedan je od dobitnika nagrade Farah Tahirbegović za doprinos kulturi Bosne i Hercegovine. Godine 2014. Dnevni list iz Mostara proglasio ga je osobom godine u oblasti kulture. Objavio je dvadesetak knjiga, a u pripremi je američko izdanje zbirke “Regata papirnih brodova”, roman “Nemoj me buditi” te slovensko izdanje knjige eseja “Pisma s juga”.


19.07.2018.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production