Žiri za Kratku priču WHF No.6.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Danijela Galić (Posušje / BiH)
Rođena 1979. u Mostaru. Diplomirala sociologiju i filozofiju na Sveučilištu u Zagrebu. Odslušala poslijediplomski studij Jezici i kulture u kontaktu na Fakultetu filozofsko-humanističkih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Trenutno radi kao profesorica sociologije i politike i gospodarstva u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu. Živi u Posušju.
Miljenko Buhač (Mostar / BiH)
Miljenko BUHAČ, 1961. Još kao mali dječak (visokog rasta) krenuo je iz rodnih Jara u osvajanje svijeta (teško je kad ti rodni kraj i nije baš rodan). Prvi zanos i nešto malo novca u džepu bili su dostatni čak do Mostara, gdje se zadržao sve do dana današnjega. U Mostaru se školovao, studirao, našao prvi posao, prvu – ali i posljednju! – ljubav. Brižan je otac jednog djeteta i vjeran suprug jedne žene. Ne mogavši se opredijeliti između zvanja diplomiranog ekonomiste i anonimnog pisca, postao je novinar. Slijedeća etapa na putu oko svijeta bio mu je Salzburg (Austrija), gdje je proveo devet (dugih) godina, ali ga je onda silovit napad nostalgije ponovno vratio u Hercegovinu (oboje u pogrešan trenutak, što mu mnogi nikad neće oprostiti, a još manje on njima). Za sebe danas kaže da je visok, lijep i plav, bavi se Internet menadžmentom i marketingom, piše jer i ovdje to netko mora. Autor je zbirke priča „Glasovi iz Propunte“ (2004.), dobitnik niza nagrada od kojih mu je jedna i uručena (Matice hrvatske), prozu je objavljivao u „Diwanu“, „Mogućnostima“, „Motrištima“, „Životu“, a ne bi se začudio da se ogrebao o još poneki časopis. Voli se hvaliti kako je jedan od pionira Internet-kolumnizma u svijetu, te prevoditelj s njemačkog.
Sanja Crnogorac (Posušje / BiH)
Diplomirala filozofiju i religijske znanost na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Student na poslijediplomskom studiju Jezici i kulture u kontaktu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, smjer filozofija. Radi kao profesorica filozofije i logike u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama. Živi u Posušju gdje zapisuje kratke i malo duže priče, ali još ne objavljuje.


18.07.2008.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production