Žiri za Kratku priču WHF No.7.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Veselin Gatalo (Mostar / BiH)
Rođen 1968. pisac iz Mostara, književnu je afirmaciju stekao hvaljenim romanom “Siesta Fiesta Orgasmo Ripo- so” (skraćeno – “SFOR”), objavljenim 2004. godine u nakladi Zoro. Iduće godine, ista je naklada tiskala Gatalovu zbirku priča, koja je pobijedila na anonimnom natječaju naklade Zoro – “Rambo, Drumski i Onaj treći”. Knjiga kratkih priča “Ja sam pas i zovem se Salvatore” objavljena je također 2005. u sarajevskoj nakladi Šahipašić. Gatalo je i pobjednik natječaja za SF kratku priču “Istrakon 2003.”. Najnoviji roman “Geto” izdan u Hrvatskoj u nakladi ugledne izdavačke kuće AGM, gdje je i doživio pozitivne kritike. Gatalo je profesionalni pisac koji od pera živi a kako sam kaže prve novce od pera zaradio je još u tadašnjoj JNA kada je svojima kući pisao da mu pošalju štogod love. Veselin Gatalo je pisac koji, osim što piše puno, piše zavodljivo, njegov je izraz britak, izravan, ali ne bez smisla za detalje, i s velikim smislom za humor i autoironiju.
Ružica Soldo (Široki Brijeg / BiH)
Rođena 27. veljače 1956. godine u Širokom Brijegu (Dobrkovići) gdje je završila pučku školu i gimnaziju. Na filozofskom fakultetu u Sarajevu diplomirala engleski jezik i književnost, novinarstvo na Sveučilištu u Mostaru, a studij ekološkog managementa u SR Njemačkoj. Na Institutu San Giuseppe, Ravena-Italija, usavršavala talijanski, u Liverpoolu (Velika Britanija) engleski. Prve pjesme su joj objelodanjene 1968. i od tada surađuje u mnogim listovima i časopisima. Bavi se prevođenjem s engleskog i njemačkog. Pjesme piše i na njemačkom, engleskom, talijanskom i španjolskom. Članica je Društva hrvatskih književnika Herceg -Bosne i Društva hrvatskih književnika Hrvatske. Članica je Udruge hrvatskih novinara u BiH, predsjednica humanitarne udruge ‘’Dodir ljubavi’’, dopredsjednica Ekološke udruge, dobitnica je specijalne nagrade za ženu godine 2003. iz područja kulture i umjetnosti (izbor časopisa Žena 21). Njezina peta knjiga pjesama ‘’Sanjar’’ je nagrađena književnom nagradom ‘’A.B. Šimić’’.
Nino Raspudić (Mostar / BiH)
Rođen u Mostaru 3. studenog 1975. godine. Osnovnu školu završio je u rodnom gradu. Maturirao u Trevisu (Italija). Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1999. godine diplomirao filozofiju i talijanski jezik i književnost, a 2004. godine i magistrirao radnjom «‘Slaba misao’ i postmodernistička poetika u suvremenoj talijanskoj prozi». Znanstveni novak na katedri za talijansku književnost od 2000. godine. Bavi se suvremenom talijanskom književnošću u horizontu postmodernog mišljenja. Prevodi s talijanskog jezika književnost i teoriju (Eco, Ammaniti, Vattimo, Pareyson i dr.), objavljuje književnu kritiku i esejistiku. U pripremi mu je knjiga «‘Slaba misao’ i jaki pisci: Postmoderna i talijanska književnost.». 2008. doktorirao s temom Prekojadranski « ; poluorijentalizam » ; . Dominantni modeli konstruiranja slike Hrvata u talijanskoj književnosti od prosvjetiteljstva do danas.


18.07.2009.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production