Žiri za Kratku priču WHF No.8.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Goran Karanović (Mostar / BiH)
Rođen 1983. u Mostaru, dipl. iur. na poslijediplomskom studiju iz prava. Novinar i šef dopisništva Mostar Federalne televizije. Inicijator i jedan od osnivača Književnog kluba Mostar, te njegov predsjednik. Vodi portal za književnost - www.knjizevnost.org. Voli dobre ljude, teatar, kuhanje i putovanja. Mnogo čita i pomalo piše. Koautor zbirke poezije “Usred grada tmurna, nalaktih se da povratim”. Dobitnik treće nagrade na natječaju Super Cyber Story, Pincom.info-a 2005. Dobitnik nagrade za ciklus pjesama na Internacionalnom festivalu Melniške Večeri poezije u Bugarskoj 2006. Jedini iz BiH sudjelovao na na kongresu književnika i književnih prevodilaca svijeta – WALTIC u Stockholmu. Sarađuje s brojnim književnim časopisima i društvima regiona. Objavljuje poeziju i prozu u ex-yu periodici.
Gabrijela Senjak Bešlić (Posušje / BiH)
Rođena 1973. u Posušju, gdje je završava osnovnu školu. Srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u Sarajevu. Godinu dana prije upisa na studij boravi u Münchenu zbog usavršavanja njemačkog jezika. Na Filozofskom fakultet u Zagrebu upisuje studij njemačkog jezika i književnosti i ruskog jezika i književnosti. Diplomirala je 1999. godine s temom “Elfriede Jelinek-Borba protiv stereotipa”. Kraće vrijeme radi na Radio Posušju, nakon čega iste godine (1999.) počinje raditi kao profesor njemačkog jezika u Srednjoj školi u Posušju. 2006. te 2009. organizira s učenicima izložbe fotografija “Život” i “Posušje nekad i sad”. 2006. boravi u Berlinu na 15-dnevnom stipendijskom putovanju za profesore “Die Besten von Riga bis Belgrad”. Trenutno angažirana u Centru za mlade Dnevni boravak iz Posušja u organiziranju večeri poezije na stranim jezicima. Nagrađena prvim mjestom za priču “Misa na groblju” na WHF 2009. :) Majka je domaćica, paradajiz joj je ove godine VRLO.
Ivo Krešić (Mostar / BiH)
Rođen u Mostaru 1979. Student na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru - Odsjek gluma. Osnivač i član Teatra SIRA iz Mostara. Bavi se glumom, pisanjem i kratkim filmom. 2002. koautor zbirke poezije „U prostoru tišine“. Poezija „Usred grada tmurna nalaktih se da povratim“. 2005. dobio nagradu fondacije za izdavaštvo FbiH. Napisao roman „I dođe mjesec maj“, 2007. godine dobitnik nagrade fra Grgo Martić za roman prvijenac.


28.07.2010.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production