Filmski žiri WHF No.9.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Željko Ninčić (Beograd / Srbija)
Željko Ninčić, rođen je 1959., BiH, Poklečani, (Posušje). Najznačajniji period djetinjstva i odrastanja, proveo je u Širokom Brijegu, gdje je završio gimnaziju, u kojoj se i počeo baviti glumom, (srednjoškolsko takmičenje »Najveseliji razred«, gdje je sam pisao i glumio). U to doba dvije najznačajnije ličnosti , koje su uticale na njega su Čarli Čaplin i M.P. Čkalja. U Sarajevo je otišao 1983 godine, na prijemni ispit na Akademiju scenskih umjetnosti, gdje je i primljen u klasi prof. Emira Kusturice, te istu završio 1987. god. Jedan je od autora i tvoraca predstave »Audicija« sa likom Davor Stevanović, kao i idejni tvorac i autor »Nove audicije«, sa svojim kolegama, autor »Najnovija audicija-Željko Ninčić« (»Primi me«) i »Super Nova Audicija 007«.
Zdenko Jurilj (Široki Brijeg / BiH)
Rođen 1972. godine u Širokom Brijegu. Dugogodišnji novinar Večernjeg lista i autor dokumentarnog filma "3 Dana" koji prikazuje zaustavljanje tenkova u mjestu Polog 1991. godine i filma "Let iznad minskog polja" koji govori o četvorici pripadnika deminerske postrojbe u sastavu Oružanih snaga BiH, koje pored opasnog zanimanja povezuje ljubav prema neobičnom hobiju - letenju paraglaiderom. Trenutno živi u Širokom Brijegu i radi u Mostaru.
Dalibor Nikolić Dala (Mostar / BiH)
Dalibor Nikolić rodjen je u Mostaru 17. 4. 1974. Diplomorao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu 2000 u klasi profesora Nikole Vučkovića. Trenutno obnaša dužnost asistenta na kiparskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru. Do sada imao 11 samostalnih izložbi u Mostaru, Posušju, Zagreb, Sarajevu, Banja Lukci, Širokom Brijegu, Dubrovniku...


18.07.2011.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production