Glazbeni žiri WHF No.9.
Kao i svake godine stručni žiri sastavljan od već afirmiranih ili neafirmiranih filmaša, književnika, glumaca, glazbenika, likovnih umjetnika....Ante Batinović (Zagreb / Hrvatska)
Rođen u Zagrebu 1951. godine. Sa 16 i pol godina počeo raditi na Radio Šibeniku. Od 1970. do 1995. godine radi na Radio Zagrebu / Hrvatski Radio, kao novinar, urednik i autor i komentator u Glazbenom programu i Informativnom programu, te piše u brojnim dnevnim listovima i tjednim listovima (Studio, Fokus, Džuboks, Večernji List, Vjesnik, Slobodna Dalmacija, Vikend i Start). Od 1983. do 1995. godine stalni vanjski suradnik Večernjeg Lista. Od 1995. godine do danas novinar, voditelj i urednik na Hrvatskoj televiziji, u Zabavnom i Informativnom programu. Cijelo vrijeme bio reporter i novinar koji je radio intervjue s najvećim svjetskim glazbenicima, s nekima i nekoliko puta (Mick Jagger, David Bowie, Nick Cave, James Brown, Ramones, Ronnie Wood, Sting, Julio Iglesias, Placido Domingo, Diana Krall, Sex Pistols, Jose Carreras, Public Enemy, Afrika Bambaataa, Sonic Youth, Robbie Williams, Khaled, Lalo Schifrin, Ennio Morricone, Paul McCartney, Metallica kao i sa Šabanom Barjamovićem) ali isto tako raportirao sa najvećih događja u svijetu i u nas: američkih i europskih turneja Rolling Stonesa, sa feastivala u Sanremu, sa Montreux Jazz festivala i svih drugih svjetski relevantnih događaja. Nije nikada brinuo o žanrovskim ograničenjima nego davao prednost znatiželji pa radio dokumentarce o Zagrebačkoj filharmoniji, Gibonniju, Metallici, Davidu Bowieju, ZZ Top i Nicku Caveu sa kojim se susretao i u Londonu, Zagrebu ali i Berlinu i Brightonu. Objavio knjigu " Moraš jednom i pucat, nemoš samo dodavat! " o izborniku Slavenu Biliću, a u pripremi je i knjiga "U prvom redu backstagea" sa silnim doživljajima sa dvjestotinjak najvećih glazbenih ličnosti današnjice, njihovim intervjuima ali i doživljajima s njima koji do sada nikada nisu bili objavljeni, naročito s javljanjem za Dnevnik HTV-a u Zagrebu iz garderobe 50Centa.
Boris Čerkuč (Mostar / BiH)
Dugogodišnji glazbeni urednik i voditelj na mostarskom RDV-u. Ispočetka se aktivno bavio rokenroulom u bendu Najsmoluđi, ali kada je skužio da puno bolje sluša glazbu, nego što istu svira - okanio se ćorava posla i odlučio postati analitičar, povjesničar i kolekcionar svega što ima veze sa popularnom glazbom i pop - kulturom uopće. Ionako kažu da su najbolji glazbeni kritičari uglavnom propali glazbenici.
Ivan Galić Ivećko (Široki Brijeg / BiH)
Ivan Galić Ivećko rođen je u Širokom Brijegu 1976. godine. Utemeljitelj Hrvatske glazbene unije u Širokom Brijegu, te voditelj "male škole gitare" preko deset godina kroz koju je prošlo tisuće mladih iz cijele Hercegovine. Vrsni gitarist i poznavatelj svih vrsta glazbenih izričaja. Začetnik, osnivač, pokretač, organizator i glazbeni urednik West Herzegowina Fest-a.


18.07.2011.


Copyright © 2003 - 2019 West Herzegowina Fest. All rights reserved.スーパーコピー
This site is powered by GCR production